5 начина да се забавлявате с децата си на открито

Лятото е вече тук и с него идва желанието за забавления и активности на открито за децата. Има много начини да се забавлявате с децата си на открито, без да е нужно да харчите много пари или да измисляте сложни планове. В тази статия ще ви предложим пет идеи за забавни дейности на открито, които може да направите с вашите деца.

1. Пикник в парка

Направете просто пикник в близкия парк или градина. Вземете със себе си плодове, храна и напитки и се наслаждавайте на спокойствието и красотата на природата заедно с децата си. Ако има детски площадки в парка, позволете на децата да играят и да се забавляват. Ако са по-големи, накарайте ги да ви помогнат с приготовленията. Може да вземете с вас  и  нашата книга с предизвикателства за деца и да ги изпълните навън. Те са забавни, поучителни и изграждащи  навици. момиченца с книга

Тя може да бъде чудесен начин за децата да изживеят забавни и образователни моменти заедно с родителите си и техните приятели, защото в книгата има предизвикателства, които могат да бъдат изпълнявани както с родителите, така и с друпа от деца.  Предложените предизикателства могат да развият в децата умения като творческо мислене, социални умения, концентрация и здравословни навици.

В крайна сметка, книгата с предизикателства може да бъде страхотен начин за родители и деца да се свържат и да създадат спомени, които ще останат с тях за цял живот!Вижте повече подробности тук!

книга със скрити предизвикателства за деца забавни корица на книга със скрити предизвикателства за деца забавни книга със скрити предизвикателства за деца забавни две от предизвикателствата които учат децата да правят добро

2. Лов на съкровища

Ловът на съкровища е забавна и интерактивна игра, която може да се играе както на закрито, така и на открито. Играта включва криене на скрити предмети, които се търсят от отбори или от индивидуални играчи. Подгответе карта с няколко точки и покажете на децата къде да търсят. Можете да използвате малки подаръци или сладкиши, които да поставите на точките за откриване, които ще са на картата.Тази забавна игра ще насърчи децата ви да използват своето въображение и да прекарат много време на открито.

деца в гората момченце и момиче гледат карта за да открият съкровище

Ето няколко идеи за лов на съкровища:

  1. Приключенски лов на съкровища – Използвайте карта или инструкции за да намерите скрити съкровища по един определен маршрут, като включите задачи и предизвикателства, които трябва да бъдат решени по пътя. Играчите трябва да открият и да съберат всички предмети, за да намерят съкровището.
  2. Лов на съкровища в града – Потърсете забележителности и места от интерес в града, като използвате подсказки и инструкции за да ги намерите. Включете предизвикателства, които са свързани със забележителностите, за да направите играта по-забавна и образователна.
  3. Лов на съкровища в къщата – Скрийте малки предмети в къщата, като направите подсказки за да помогнете на децата да ги намерят. Тази игра е особено добра за дъждовни дни или за игра в закрито пространство.

3. Велосипедни пътеки

Ако имате велосипеди и обичате да карате, можете да изберете някоя велосипедна пътека или път, където можете да карате с децата си. Това е отличен начин да се забавлявате и да разглеждате красивата природа наоколо. Не забравяйте да носите каски и да карате в безопасност.

баща учи дъщеря си как да кара колело

В България има множество велосипедни пътеки, които могат да бъдат използвани от всички любители на велосипедните разходки. Някои от тях са създадени в градовете, докато други са разположени в планински райони. Може да покарате, колелета и в парка.

4. Изработка на моливници

Децата обожават да правят неща сами и тази дейност е прекрасен начин да изразят творческия си потенциал. За да изработите моливници, ще ви трябват само няколко бурканчета от различни размери, красиви камъчета, мозайчни плочки или други декоративни материали и силно лепило. Нека децата ви изберат материалите и творят свои собствени моливници, които да използват през учебната година.

дете рисува на бял лист с моливи фулмастри

Ето няколко стъпки, които може да последвате за да изработите моливници с децата:

  1. Изберете материали: За изработката на моливници можете да използвате различни материали, като например плат, картон, кожа  или пластмаса.
  2. Измерете и нарежете материала: Можете да изберете да направите едно отделение за моливи или повече отделения, според вашите нужди.
  3. Декорирайте моливниците: Декорирайте моливниците, като използвате бои, маркери, пайети, камъчета, пискюли и други декоративни елементи.

5. Пейнтбол

Пейнтболът е забавна игра на открито, която може да бъде играна от деца и възрастни. В играта участват два или повече отбора, които се опитват да уцелят и да изключат от играта играчите на противника.

Всяка игра започва със задаване на правилата, разпределението на терена и раздаване на оръжията (пейнтболни пушки и боеприпаси). Играта се провежда върху открито пространство, като полетата могат да бъдат на различни теми, като например градско бойно поле, джунгла, пустиня и други.

Целта на играта е да уловите и изключите от играта всички играчи на противника или да постигнете друго определено условие, зададено предварително. Всеки пейнтболен пушка е зареден с боеприпаси, които са изработени от безвредна боя и са специално проектирани да се разбиват при удар.

семейство играе пейнтбол празнуват детски рожден ден

Всеки родител може да намери множество забавни игри на открито, които да играе с децата. От прости игри като криеница, сляпа баба, до по-сложни игри като пейнтбол, велосипедни пътеки и лов на съкровища, възможностите са безкрайни.

Като родители, ние можем да помогнем на децата да развият въображението, да стимулираме тяхната любознателност и да ги насърчаваме да излизат и да се забавляват на свеж въздух. Независимо от това каква игра изберете, е важно да помните, че забавата е важна част от живота на детето и може да им помогне да развият социалните си умения, да научат да работят в екип и да се забавляват по здравословен начин.

Прочетете и нашата статия “5 забавни предизвикателства, които ще заредят детето ви с енергия и усмивка”